ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Ρ. Ερωτοκρίτου καταγγέλλει παρενόχληση του στις Κεντρικές από άλλους κατάδικους – Δεύτερο «όχι» από Ανώτατο

Ο Ρ. Ερωτοκρίτου καταγγέλλει παρενόχληση του στις Κεντρικές από άλλους κατάδικους – Δεύτερο «όχι» από Ανώτατο

Η ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, υπό πενταμελή σύνθεση, απέρριψε την Τετάρτη 4/10 αίτημα για άμεση αποφυλάκιση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης  3,5 ετών στις Κεντρικές Φυλακές που του επιβλήθηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας τον περασμένο Μάρτιο.

Το αίτημα υποβλήθηκε από το δικηγόρο του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως, Παύλο Αγγελίδη, κατά τη σημερινή εξέταση της έφεσης που καταχώρησε ο κ. Ερωτοκρίτου κατά της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου  να απορρίψει  την αίτησή του για έκδοση προνομιακού εντάλματος Habeas Corpus με το οποίο ζητούσε την άμεση απελευθέρωσή του. Ο κ. Αγγελίδης κάλεσε τους δικαστές του Ανωτάτου να διατάξουν την άμεση αποφυλάκιση του πελάτη του σε αυτό το στάδιο, λόγω των παρενοχλήσεων και των προπηλακισμών που δέχεται, όπως ισχυρίστηκε, στη Φυλακή από άλλους κατάδικους και στις οποίες ήταν και ο ίδιος μάρτυρας, όπως είπε. Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας, το Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα και κάλεσε τη Διεύθυνση των Φυλακών να λάβει όλα τα δέοντα μέτρα για την προστασία του κ. Ερωτοκρίτου. Το Δικαστήριο επιφύλαξε επίσης την έκδοση της απόφασης του στην έφεση κατά της απόρριψης της αίτησης του για το habeas corpus το συντομότερο δυνατόν, αφού πρώτα άκουσε τις προφορικές αγορεύσεις των διάδικων μερών. Σημειώνεται ότι ο κ. Ερωτοκρίτου καταχώρησε και έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και της ποινής που του επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας η οποία έχει  οριστεί για ακρόαση στις 17 Οκτωβρίου. ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top