ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η.Νεοφύτου: Αδύνατη με βάση τις αποφάσεις του Υπουργικού η λειτουργία φροντιστηρίων

Η.Νεοφύτου: Αδύνατη με βάση τις αποφάσεις του Υπουργικού η λειτουργία φροντιστηρίων

Αδύνατη είναι η λειτουργία φροντιστηρίων με βάση τα όσα αποφάσισε πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Φροντιστηρίων Κύπρου (ΣΙΦΚ), Ηρόδοτος Νεοφύτου, κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό και κοροϊδία».
 

Όπως ανέφερε ο κ.Νεοφύτου, «μετά από σχεδόν τρεις μήνες που μας άφησαν κλειστούς, ήρθαν να μας δώσουν το ένας εκπαιδευτής και ένας εκπαιδευόμενος, που δεν έπρεπε καν να το είχαν απαγορεύσει», προσθέτοντας ότι και η απόφαση για 4 μαθητές, από τις 8 Μαρτίου, «είναι δώρο άδωρο».
 
Από τη στιγμή που ένα τμήμα έχει 8-10 μαθητές, σημείωσε, δεν είναι δυνατόν να επιλέξεις ποια παιδιά θα έρθουν και ποια όχι, «ενώ είναι οικονομικά ασύμφορο αν πρέπει να βρεις άλλους εκπαιδευτικούς και να τα μοιράσεις τις τάξεις σε άλλα τμήματα και να βρεις βολικές ώρες».
 
« Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί και το ξέρει πολύ καλά ο Υπουργός», είπε ο Πρόεδρος του ΣΙΦΚ και εξέφρασε τη θέση πως θα πρέπει να υπάρξει «ίση και δίκαιη μεταχείριση», αφού την ίδια ώρα που τίθενται περιορισμοί στα φροντιστήρια, τα παιδιά πηγαίνουν κανονικά στα δημοτικά σχολεία.
 
Αν εμείς, διερωτήθηκε,  με 8-10 άτομα και με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, είμαστε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, τότε τι είναι τα 25 παιδιά στις τάξεις των σχολείων, που κάνουν και τόσα διαλείμματα;
 
Προειδοποίησε δε για δυναμική διαμαρτυρία έξω από το προεδρικό μέγαρο, «αφού πρώτα στείλουμε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, με κοινοποίηση στον ΠτΔ και στον Υπουργό Υγείας, όχι με επιχειρήματα που να βασίζονται στο περί δικαίου αίσθημα, αλλά πάνω στη λογική, γιατί αυτά που μας ανακοινώνουν είναι ακαταλαβίστικα».
 
«Αν δεν μας απαντήσουν με σοβαρότητα και με λογικά επιχειρήματα, θα καλέσουμε συνάδελφους -ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, γονείς και μαθητές, να διαμαρτυρηθούμε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο», συμπλήρωσε.
 
Ο Ηρόδοτος Νεοφύτου διευκρίνισε, τέλος, πως ο ΣΙΦΚ είναι ο μόνος αναγνωρισμένος σύνδεσμος Φροντιστηρίων στην Κύπρο και δεν τον εκφράζουν ανακοινώσεις που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας από πρώην μέλη του.
 
Συγκεκριμένα, είπε πως, τέλος του 2020 ανακηρύχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, «όμως κάποιοι δυσαρεστημένοι γιατί δεν πήραν κάποιο αξίωμα, δημιουργούσαν κάποια προβλήματα, παραβιάζοντας και άρθρα του καταστατικού, με αποτέλεσμα να αποβληθούν, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου».
 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top