ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Διαμαρτυρήθηκαν οι Ε/κ για το άνοιγμα των Βαρωσίων - Μηνύματα για ολοκληρωτικό εποικισμό της πόλης - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEO

ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Διαμαρτυρήθηκαν οι Ε/κ για το άνοιγμα των Βαρωσίων - Μηνύματα για ολοκληρωτικό εποικισμό της πόλης - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEO

Στο οδόφραγμα της Δερύνειας μαζεύτηκε πλήθος κόσμου για να διαδηλώσει στην παράνομη ενέργεια των κατοχικών αρχών και της Τουρκία, να ανοίξουν την κλειστή πόλη των Βαρωσίων.

Το κάλεσμα της εκδήλωσης έγινε από τον Δήμο Αμμοχώστου για σήμερα Πέμπτη στις 17:00 το απόγευμα.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου και ακολούθως, μετέβησαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Στα πανό αναγράφονταν συνθήματα στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, όπως «Θέλω πίσω την πόλη μου», «Απαιτούμε την εφαρμογή των ψηφισμάτων 550 και 789», «Κάτω τα χέρια από την Αμμόχωστο».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν τους και άτομα της κυπριακής πολιτικής σκηνής, όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, καθώς και άλλοι βουλευτές από όλα τα κόμματα.

Δεν έλειψαν φυσικά και οι εντάσεις, αφού διάφοροι διαμαρτυρόμενοι καταφέρθηκαν λεκτικώς έναντι πολιτικών, δείχνοντας την αντίθεσή τους με την διαχείριση του Κυπριακού από την κυβέρνηση και την διακοπή των συνομιλιών.

Σημειώνουμε εδώ πώς εξ' όσων αναφέρουν διάφοροι αναλυτές, αυτή η κίνηση ενδεχομένως να αείναι ο προάγγελος ενός ολοκληρωτικού εποικισμού της πόλης. 

Σε αυτό συντείνει και η δήλωση του «βουλευτής» του ΚΕΕ Αμμοχώστου, Ογουζχάν Χασίπογλου, ο οποίος διευκρίνισε στην Κίπρις ποστασί πως "η διαδικασία ανοίγματος των Βαρωσίων θα είναι σταδιακή και στο μέλλον θα ανοίξουν και άλλες περιοχές στην περίκλειστη πόλη".

Φωτογραφίες και βίντεο από Facebook: Yiannis Zian Manoli, Luigi Nicolas, Andreas Kounnis
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE