ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ο Δρ.Καραγιάννης απαντά γιατί στην γρίπη Α΄ δεν μας 'έκλεισαν σπιτι' και το έκαναν στον κορωνοϊο - Ποια η σημαντική διαφορά

Ο Δρ.Καραγιάννης απαντά γιατί στην γρίπη Α΄ δεν μας 'έκλεισαν σπιτι' και το έκαναν στον κορωνοϊο - Ποια η σημαντική διαφορά

Μια μια οι χώρες καταφεύγουν σε lockdown για ακόμα μια φορά. Η Κύπρος ωστόσο για να αποφεύγει ένα δεύτερο lockdown κατέφυγε απλά σε πιο αυστηρά μέτρα.

Θέμα συζήτησης ο κορωνοϊος σε παρέες, σπίτια, ενώ ακόμα πιο έντονες είναι οι απόψεις στα social media, με αρκετούς να αναφέρονται και να συγκρίνουν την γρίπη Α με τον κορωνοϊο. 

Επιμέλεια: Έλενα Τσιακούπη

Το σχόλιο που ακούγεται απο τους δύσπιστους και "συνωμοσιολόγους" συχνά είναι "γιατί στην γρίπη Α δεν μας κλείσαν και στον κορωνοϊο μας κλείνουν, αφου και εκεί πέθαινε κόσμος".

Μια ερώτηση για την οποία χρειάζεται εξήγηση και για την εξήγηση αυτή το THEMAONLINE επικοινώνησε με τον Δρ. Πέτρο Καραγιάννη, Καθηγητή Μικροβιολογίας και μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας.

"Το εξήγησα πολλές φορές και απορώ που ο κόσμος ακόμα δεν το έχει καταλάβει. Με την γρίπη Α έχουμε ένα εμβόλιο το οποίο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να προστατευτουμε και η πλειονότητα του κόσμου έχει αντισώματα διότι κάνουν κάθε χρόνο τα εμβόλια της γρίπης. Επομένως είναι μόνο κάποιες ευάλωτες ομάδες οι οποίες κινδυνέουν απο την γρίπη Α όπως και οι έγκυες γυναίκες τις οποίες μπορεί να τις οδηγήσει και στο θάνατο. Με τον κορωνοϊο δεν έχουμε ούτε εμβόλια και γνωρίζουμε ότι είναι πιο θανατηφόρος απο την γρίπη . Επίσης γνωρίζουμε ότι ο ιος αυτός προκαλεί πολλαπλά προβλήματα αμα σε μολύνει. Δεν είναι μόνο το αναπνευστικό σύστημα που προσβάλλει αλλά προσβάλλει και άλλα όργανα. Και ίσως να αφήνει και κατάλοιπα μετά που αναρρώνει κάποιος αν την "γλυπάρει" φυσικά για να το πω στα Κυπριακά. Επομένως για αυτό το λόγο υπήρξε το πρώτο lockdown. Αυτή την στιγμή δεν βάλαμε lockdown οπως κάναμε το Μάρτιο που δεν γνωρίζαμε τίποτα για τον ιο και δεν είχαμε ουτε φάρμακα. Τουλάχιστον τώρα έχουμε κάποια φάρμακα να τον αντιμετωπίσουμε".

Τέλος ο κ.Καραγιάννης θέλησε να περάσει το δικό του μήνυμα στον κόσμο και ιδιαίτερα στους νέους οι οποίοι πιστεύουν ότι ψευδή είδηση βγαίνει και συνωμοσιολογίες για τον κορωνοϊο "Ο κόσμος πρέπε να κάτσει να διερευνήσει πραγματικά για αυτές τις αρρώστιες τι γνωρίζουμε, αφού είνα μέσα στο διαδίκτυο όλη μέρα. Να διαβάσουν κάτι παραπάνω να μορφωθούν και να σχηματίσουν δική τους άποψη παρά να ακουν την κάθε βλακεία που γράφει ο καθενας και το πιστεύουν".

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες στο μενού – Δεν αποκλείεται και χαλάζι - Πότε υποχωρεί η σκόνη

• Ανδρέας Γεωργίου για τα γενέθλια της Σιμώνης Χριστοδούλου: Σε ευχαριστώ που φώτισες όλα μου τα σκοτάδια

• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Νοεμβρίου - Ο βίος των Αγίων

• Τα ζώδια σήμερα: Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον - Ένα Σάββατο - Θεία Δίκη ξεδιπλώνεται

• Βάζει τα γιορτινά της η Κύπρος - Άρχισαν οι προετοιμασίες για τα χριστουγεννιάτικα χωριά - Φωτογραφίες

• Απαγόρευση κινητών στα σχολεία: Πως θα επηρεάσει την ψυχολογία των μαθητών – Αρμόδιος ψυχολόγος του ΥΠΑΝ στο «Τ»



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Παρά τη μέχρι τώρα αδιάλλακτη τουρκική στάση, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι τέλους»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Παρά τη μέχρι τώρα αδιάλλακτη τουρκική στάση, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι τέλους»

«Την προσδοκία ότι η πρόσφατη πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα (ΓΓ) των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ), αποτέλεσμα και των δικών μας επίμονων προσπαθειών, θα οδηγήσει σε θετικές εξελίξεις», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κηρύσσοντας χθες την έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο «Κύπρος και Ρωμιοσύνη», που πραγματοποιείται στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top