Ερευνητές εξέτασαν τους φακέλους 500 ασθενών με διάφορα συμπτώματα και διαπίστωσαν ότι όσοι δεν είχαν προνυλιωμένο ένζυμο OAS1 εμφάνιζαν πολύ πιο σοβαρά συμπτώματα.
Ερευνητές έλυσαν μερικώς το μυστήριο του γιατί ορισμένοι άνθρωποι είναι λιγότερο φυσικά ανθεκτικοί στην COVID-19 σε σχέση με άλλους.
Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Science, οι ερευνητές περιγράφουν την έρευνά τους στο σύστημα ιντερφερόνης και το ρόλο που παίζει στην καταπολέμηση του ιού SARS-CoV-2.
Καθώς επεκτάθηκε ο κορωνοιός παγκοσμίως, έγινε σαφές ότι ορισμένοι έχουν πολύ περισσότερα σοβαρά συμπτώματα όταν έχουν λοίμωξη από τον ιό έναντι άλλων ανθρώπων.
Ορισμένοι άνθρωποι φάνηκε πως δεν έχουν καθόλου συμπτώματα, ενώ άλλοι αρρωσταίνουν τόσο βαριά που πεθαίνουν.
Στη νέα προσπάθεια, οι ερευνητές απομόνωσαν πιθανά ένζυμα που εμπλέκονται στην προειδοποίηση του ανοσοποιητικού για μια λοίμωξη.
Η έρευνα των επιστημόνων, τους οδήγησε στο OAS1, ένα ένζυμο που αντιδρά στη σηματοδότηση ιντερφερόνης καλώντας σε ανοσολογική απόκριση όταν εντοπιστεί ο ιός. Προηγούμενη έρευνα έδειξε ότι το ένζυμο προσκολλάται σε μεμβράνες χρησιμοποιώντας ομάδα πρενυλίου ως μέσο της διαδικασίας σηματοδότησης.
Προηγούμενες έρευνες, έδειξαν επίσης ότι αυτή η σηματοδότηση μπορεί να καταστείλει τον πολλαπλασιασμό του ιού SARS-CoV-2.
Παρατηρώντας την αξία στην προστασία ανθρώπων έναντι της COVID-19, οι ερευνητές εξέτασαν τους φακέλους 500 ασθενών με διάφορα συμπτώματα και διαπίστωσαν ότι όσοι δεν είχαν προνυλιωμένο ένζυμο OAS1 εμφάνιζαν πολύ πιο σοβαρά συμπτώματα.
Το γιατί ορισμένοι γεννιούνται χωρίς τα ένζυμα είναι μυστήριο αλλά η έρευνα της ομάδας θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα είδη εμβολίων κατά της COVID-19 και άλλων ειδών λοιμώξεων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο»: Οδηγούσε και χωρίς άδεια οδηγού - Συνελήφθη 34χρονος
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
• Σοφία Βεργκάρα: Δίχνει πώς λικνίζονται οι Λατινοαμερικάνοι για το Thanksgiving - Βίντεο
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις