ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γυναίκα Λοχίας έλαβε άδεια 762 μέρες σε τρία χρόνια - Δεν μπορούσε να αξιολογηθεί γιατί...έλειπε αλλά έβγαινε στην τηλεόραση

Γυναίκα Λοχίας έλαβε άδεια 762 μέρες σε τρία χρόνια - Δεν μπορούσε να αξιολογηθεί γιατί...έλειπε αλλά έβγαινε στην τηλεόραση

Αρκετά...παρατράγουδα ακούστηκαν στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου χθες Πέμπτη 13 Ιανουαρίου.

Πρωτάκουστο το περιστατικό με γυναίκα λοχία της Εθνικής Φρουράς η οποία κατάφερε να αποσπάσει 762 ημέρες άδεια ασθενείας σε διάστημα τριών χρόνων. Αυτό αντιστοιχεί σε 254 ημέρες τον χρόνο, ενώ ο κανονικός αριθμός αναρρωτικών αδειών  είναι στις 42 ημέρες, παρ' όλα αυτά εάν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος για περαιτέρω άδεια, τότε εξετάζεται από ιατροσυμβούλιο για περίοδο μέχρι και 6 μήνες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, η συγκεκριμένη γυναίκα είχε προσληφθεί ως εθελόντρια το 2003 όταν υπήρχε συγκεκριμένο πρόγραμμα, όλες οι εθελόντριες είχαν μονιμοποιηθεί εκτός από τη συγκεκριμένη. Το 2017 διορίστικε ως μόνιμη λοχίας της Εθνικής Φρουράς και βρισκόταν υπό αξιολόγηση για τη μονιμοποίηση της. Το πρώτο διάστημα των έξι μηνών είχε κριθεί ως εξαίρετη, ωστόσο στη συνέχεια η αξιολόγηση της "πάγωσε" καθώς ζήτησε παράταση 2 χρόνων βάσει νόμου.

Από το 2019 και αφού έληξε η παράταση που είχε αρχικά ζητήσει, τότε ανά εξάμηνο υπέβαλε αίτημα για άδεια ασθενείας, η οποία ανέρχεται όπως προαναφέραμε στις 762 ημέρες, όπου πλην των 42 ημερών για ένα έτος που δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι στην Εθνική Φρουρά, οι υπόλοιπες εγκρίθηκαν από κρατικό ιατροσυμβούλιο. Σε εκκρεμότητα όπως ενημερωθήκαμε παραμένουν οι πρόσφατες άδειες που έχει ζητήσει, οι οποίες έιναι υπό εξέταση, με την ίδια να επικαλείται σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Παρόλα αυτά σε μεγάλη αντίφαση έρχεται το γεγονός ότι η συγκεκριμένη γυναίκα εργαζόταν -εθελοντικά όπως η ίδια ισχυρίζεται- σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, στο οποίο διευθυντής είναι ο σύζυγος της, κάνοντας μάλιστα και τηλεοπτικές εμφανίσεις. Για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε καταγγελία εναντίον της με το ΓΕΕΦ να ξεκινάει έρευνα στην οποία κατέληξε ότι δεν υπάρχει ότιδήποτε τεκμηριωμένο εναντίον της, που να δικαιολογεί την παύση της από την Εθνική Φρουρά. 

Πλέον και αφού έχει εξαντληθεί ο μέγιστος αριθμός αδειών σε δύο χρόνια που μπορούσε να λάβει, το Υπουργείο Άμυνας αναμένει έκθεση από κρατικό ιατροσυμβούλιο στην οποία θα ξεκαθαρίζει κατά πόσο η λοχίας είναι ικανή για εργασία ή όχι. Σε περίπτωση που κριθεί ότι είναι ικανή, τότε θα αρχίσει κανονικά αξιολόγηση από την Εθνική Φρουρά για μονιμοποίηση της και αναλόγως της αξιολόγησης θα κριθεί και η παραμονή της. 

Αρμόδια πηγή αναφέρει στο ThemaOnline ότι τηρήθηκαν όλες οι νομικές διαδικασίες και δεν υπήρχε ότιδήποτε μεμπτό για να προχωρούσε το Υπουργείο Άμυνας στην απόλυση της. Σημειώνεται ωστόσο ότι τα συγκεκριμένα ζητήματα ηγέρθησαν από τον Γενικό Ελεγκτή στην Επιτροπή Ελέγχου αναφέροντας κενά στην ΕΘνική Φρουρά. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top