ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα vs Δημητρίου με αίνιγμα την προσέλευση των συναγερμικών στην κάλπη

Αννίτα vs Δημητρίου με αίνιγμα την προσέλευση των συναγερμικών στην κάλπη

Ο βαθμός συμμετοχής των μελών του ΔΗΣΥ στις εκλογές του Σαββάτου για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, αποτελεί το μεγάλο ερώτημα μερικά εικοσιτετράωρα πριν το άνοιγμα των καλπών.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του ΔΗΣΥ, τα οποία ανέρχονται κοντά στις 50 χιλιάδες αλλά είναι βέβαιο ότι ένα ποσοστό από αυτούς θα γυρίσουν την πλάτη στην κάλπη.

Οι δύο διεκδικητές της Προεδρίας τηρούν χαμηλούς τόνους και υπογραμμίζουν συνεχώς την ανάγκη για ενότητα, σε μια προσπάθεια να βγάλουν την παράταξη από το τέλμα της εσωστρέφειας και να την οδηγήσουν στην επόμενη μέρα με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Οι δύο μονομάχοι επανήρχισαν τις προεκλογικές τους δραστηριότητες, τις οποίες είχαν αναστείλει μετά την πολύνεκρη τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη. Επί της ουσίας οι δύο Δημητρίου δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές σε ζητήματα πολιτικής αφού μέχρι τώρα, εκ της θέσεώς τους εξέφραζαν και υπηρετούσαν τις πολιτικές της παράταξης. Η Αννίτα Δημητρίου ως αντιπρόεδρος του κόμματος και ο Δημήτρης Δημητρίου με την ιδιότητα του εκπροσώπου Τύπου, έδιδαν μάχες για την προώθηση των θέσεων του κόμματος, με τις οποίες είχαν πλήρη ταύτιση.

Οι ανατροπές που έφερε η εκλογική ήττα δημιουργεί έχει διαφοροποιήσει το σκηνικό, μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος από τους απερχόμενους δύο πρώτους τη τάξει στην κομματική ιεραρχία, Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρη Γεωργιάδη.

Ο νέος ηγέτης του ΔΗΣΥ θα κληθεί πολύ σύντομα να διαχειριστεί ένα ζήτημα που σχετίζεται άμεσα με την εκλογική αναμέτρηση, αφού θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για το πολιτικό μέλλον των μελών που διαγράφηκαν λόγω της υποστήριξης που πρόσφεραν στον Νίκο Χριστοδουλίδη. Το ζήτημα θα απασχολήσει την παράταξη μετά την συμπλήρωση της ηγετικής ομάδας που θα αναδειχθεί στην εκλογική σύνοδο της 7ης Μαΐου. Εκτός από τον αναπληρωτή πρόεδρο, τα μέλη θα εκλέξουν τους τρεις αντιπροέδρους και τα αιρετά μέλη του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ.

Παρά τη θέση αρχής που εκφράστηκε από τον ίδιο τον Αβέρωφ Νεοφύτου ότι ο ΔΗΣΥ «δεν είναι κόμμα διαγραφών», το θέμα διαγραφής μελών που υποστήριξαν Νίκο Χριστοδουλίδη επανήλθε μετά το διορισμό ορισμένων εξ αυτών στη νέα κυβέρνηση, όπως του Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, της Μαρίνας Χατζημανώλη ως υφυπουργού ναυτιλίας και άλλων. Μια άλλη διάσταση στο όλο ζήτημα είναι η ετοιμότητα που εξέφρασε ο Αβέρωφ Νεοφύτου όπως ο ΔΗΣΥ ανάψει το πράσινο φως για συμμετοχή του νέου προέδρου στις συναντήσεις των ηγετών που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top