ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδειες κυκλοφορίας: Λίγες μέρες μείνανε για την ανανέωση - Μετά έρχεται... επιβάρυνση

Άδειες κυκλοφορίας: Λίγες μέρες μείνανε για την ανανέωση - Μετά έρχεται... επιβάρυνση

Τρέχουν οι οδηγοί να προλάβουν να ανανεώσουν την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους την τελευταία στιγμή, όπως γίνεται και διαχρονικά.

Όπως υπέδειξε στο ThemaOnline o Λειτουργός Α’ του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Βλαδίμηρος Ζαβρός, «τους πρώτους δύο μήνες του έτους είχαμε περίπου οκτώ με δέκα χιλιάδες ανανεώσεις την μέρα, και τώρα έχουμε περίπου 25 χιλιάδες». Μάλιστα μέχρι χθες, ανανέωσαν γύρω στις 622 χιλ. άδειες κυκλοφορίας που αντιστοιχεί σε ποσοστό 88% συγκριτικά με τους περσινούς αριθμούς.

Σημειώνεται πως η περίοδος ανανέωσης λήγει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11 Μαρτίου.

Πόσο είναι το πρόστιμο σε περίπτωση καθυστέρησης

Υπενθυμίζεται πως, οι άδειες κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται για χρονική περίοδο τριών, έξι, εννιά και δώδεκα μηνών.

Σημειώνεται ότι για ανανεώσεις που θα γίνονται μετά το Σάββατο 11.3.2023, θα επιβάλλεται, ως επιβάρυνση 10 ευρώ και ποσού ίσου με το 10% της αξίας της άδειας κυκλοφορίας.

Για παράδειγμα, εάν η άδεια κυκλοφορίας ενός οχήματος είναι 100 ευρώ κι ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν προχωρήσει στην ανανέωση μέχρι τις 11 Μαρτίου, αλλά στις 12 Μαρτίου ή σε μεταγενέστερο στάδιο, θα πληρώσει τελικά 120 ευρώ αντί 100 ευρώ.

«Πρέπει να τονίσουμε πως για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας θα πρέπει να υπάρχει σε ισχύ πιστοποιητικό καταλληλότητας του οχήματος και ασφάλεια. Οπότε προτρέπουμε τους πολίτες να μην μείνουν τελευταία στιγμή», προειδοποίησε ο κ. Ζαβρός.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top