ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές - ΔΗΣΥ: Ψήφισε ο Αναστασιάδης - «Η παλιά γενιά σταδιακά παραδίδει στους νεότερους»

Εκλογές - ΔΗΣΥ: Ψήφισε ο Αναστασιάδης - «Η παλιά γενιά σταδιακά παραδίδει στους νεότερους»

Συνοδευόμενος από την σύζυγο του , το τέως Προεδρικό ζεύγος, Νίκος και Άντρη Αναστασιάδη, έφθασαν στο εκλογικό κέντρο όπου ψηφίζουν για τις εκλογές του ΔΗΣΗ.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 10 το πρώι, ο τέως Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και η σύζυγος του Άντρη, προσήλθαν στο Λύκειο Αποστόλου Πέτρου και Παύλου, Λεμεσό όπου και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε: «Αποτελεί μία ημέρα σταθμό στη μακρόχρονη πορεία και δημιουργική ζωή του Δημοκρατικού Συναγερμού. Η παλιά γενιά σταδιακά παραδίδει στους νεότερους. Χαίρομαι πραγματικά γιατί δύο καταξιωμένα, νέα στην ηλικία πολιτικά πρόσωπα διεκδικούν την Προεδρία της παράταξης. Δεν έχω καμία μα καμία αμφιβολία πως όποιος εν των δύο εάν εκλεγεί η πορεία της παράταξης θα παραμείνει πρωταγωνιστική και με τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων. Την επαναδραστηριοποίηση σωρείας οργανώσεων που στο παρελθόν λειτουργούσαν και έδιναν μία νέα δυναμική. Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτό θα πράξει όποιος εκ των δύο εκλεγεί. Είμαι βέβαιος ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα συνεχίσει να διαδραματίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μέχρι σήμερα διαδραμάτισε για το καλό της πατρίδας μας».

Αξίζει να αναφερθείμ ότι δικαίωμα ψήφου έχουν συνολικά 50.660 άτομα που εγγράφηκαν μέλη του ΔΗΣΥ μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου 2022, βάσει του καταστατικού. Η ψηφοφορία αρχίσε στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6 το απόγευμα, χωρίς διακοπή σε 79 εκλογικά κέντρα σε Κύπρο και εξωτερικό (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο). Η κάλπη στο Λονδίνο θα κλείσει στις 4μμ (τοπική ώρα) Στη Λευκωσία θα λειτουργήσουν 28 εκλογικά κέντρα, στη Λάρνακα και την ελεύθερη Αμμόχωστο 22, στη Λεμεσό 18 και στην Πάφο 8 εκλογικά κέντρα. Στο εξωτερικό λειτουργούν 3 εκλογικά κέντρα σε Λονδίνο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Υποψήφιοι είναι η Δημητρίου Αννίτα, νυν Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο Δημητρίου Δημήτρης, Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top