ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΕΟ: Πράσινο φως για δυναμικά μέτρα για Συλλογικές Συμβάσεις σε ωρομίσθιους, σχολικές εφορίες και ΟΚΥΠΥ

ΠΕΟ: Πράσινο φως για δυναμικά μέτρα για Συλλογικές Συμβάσεις σε ωρομίσθιους, σχολικές εφορίες και ΟΚΥΠΥ

Την απόφαση να εξουσιοδοτήσει την Γραμματεία της ΠΕΟ να προχωρήσει στη λήψη δυναμικών μέτρων για τα ζητήματα που αφορούν το ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό, τις σχολικές εφορείες και τον ΟΚΥπΥ, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ στη σημερινή του συνεδρίαση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ, «εάν η στάση του Υπουργείου Οικονομικών παραμείνει προκλητικά αδιάφορη» σε ό,τι αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, δίνει το «πράσινο φως» για λήψη μέτρων. Ξεκαθαρίζει, επίσης, «πως προϋπόθεση για υπογραφή της συμφωνίας για την Συλλογική Σύμβαση είναι η επαναφορά ρυθμίσεων που να αποκαθιστούν την αγοραστική αξία του Ταμείου Προνοίας όπως ήταν μέχρι τις 31/12/2012».

«Δυστυχώς η άτεγκτή στάση του Υπουργείου Οικονομικών και η απροθυμία του για ουσιαστικό διάλογο ο οποίος θα οδηγούσε σε συμφωνία για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού εμπόδισε την οποιαδήποτε μεταξύ μας συμφωνία», προσθέτει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι η ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ κατέβαλε το προηγούμενο διάστημα προσπάθειες για την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων αλλά και για την βελτίωση των όρων απασχόλησης όλων των εργαζομένων που εκπροσωπεί.

Επισημαίνει, τέλος, ότι κατά την περίοδο και μετά την πανδημία του κορωνοϊού, αυξήθηκαν οι πιέσεις προς τους εργαζόμενους, ως συνέπεια άφησε πίσω της μια λαβωμένη οικονομία αφού τα μέτρα του περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας λόγω των μέτρων που αποφασίστηκαν για προστασία της δημόσιας υγείας, κάνοντας λόγο «για συνέχιση και εμβάθυνση των πολιτικών της απορρύθμισης».

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top