Εκκενώθηκε ο πρώτος Κύπριος από το Σουδάν - Μεταφέρθηκε στην Ιορδανία - Παραμένουν άλλοι τρεις

Εκκενώθηκε ο πρώτος Κύπριος από το Σουδάν - Μεταφέρθηκε στην Ιορδανία - Παραμένουν άλλοι τρεις

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, επιτεύχθηκε επιτυχημένα η εκκένωση ενός από τους τέσσερις Κύπριους που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο εμπόλεμο Σουδάν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου το Υπουργείου Εσωτερικών Θεόδωρο Γκότση, μέσω της ολλανδικής πολεμικής αεροπορίας ο Κύπριος πολίτης κατάφερε να διαφύγει στην Άκαμπα της Ιορδανίας και είναι καλά στην υγεία του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha καλημέρα», ανέφερε πως συνολικά παραμένουν στο Σουδάν 22 πλέον άτομα ελληνικής και κυπριακής καταγωγής, τρεις από τους οποίους κατέχουν κυπριακό διαβατήριο.

«Υπάρχει επικοινωνία μέσω της πρεσβίας μας στο Κάιρο, είναι ασφαλείς, και κινούνται οι διαδικασίες για την εκκένωσή τους», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν: Αποδεκτό το αίτημα για αναβολή - Πότε ορίστηκε

Νέα συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν: Αποδεκτό το αίτημα για αναβολή - Πότε ορίστηκε

Για την ερχόμενη εβδομάδα Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 10.30 το πρωί ορίστηκε η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη.