ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίνημα Οικολόγων: Καταγγέλει παράνομη απόρριψη αποβλήτων στο Γέρι - Δείτε φωτογραφίες

Κίνημα Οικολόγων: Καταγγέλει παράνομη απόρριψη αποβλήτων στο Γέρι - Δείτε φωτογραφίες

Μεγάλης έκτασης παράνομη απόρριψη άχρηστων υλικών, σκουπιδιών και μπάζων στο Γέρι καταγγέλει το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Σε ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, αναφέρεται ότι εντοπίστηκε περιοχή όπου συγκεκριμένη εταιρεία απορρίπτει συστηματικά με τη χρήση φορτηγού αυτοκινήτου απόβλητα, κλαδέματα και διάφορα υλικά.

Την ίδια στιγμή το κόμμα έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες που καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος:

 

Αυτούσια η ανακοίνωση του κόμματος:

«Για ακόμα μια φορά δεχόμαστε καταγγελίες για απόρριψη άχρηστων υλικών, σκουπιδιών και μπάζων σε περιοχή της ευρύτερης Λευκωσίας. Η καταγγελία αυτή τη φορά αφορά το Γέρι όπου εντοπίστηκε περιοχή όπου συγκεκριμένη εταιρεία (κατέχουμε τα στοιχεία) απορρίπτει συστηματικά με τη χρήση φορτηγού αυτοκινήτου απόβλητα, κλαδέματα και διάφορα υλικά.

Για ακόμα μια φορά δεχόμαστε καταγγελίες για απόρριψη άχρηστων υλικών, σκουπιδιών και μπάζων σε περιοχή της ευρύτερης Λευκωσίας. Η καταγγελία αυτή τη φορά αφορά το Γέρι όπου εντοπίστηκε περιοχή όπου συγκεκριμένη εταιρεία (κατέχουμε τα στοιχεία) απορρίπτει συστηματικά με τη χρήση φορτηγού αυτοκινήτου απόβλητα, κλαδέματα και διάφορα υλικά.

Η πρακτική αυτή είναι άκρως επικίνδυνη και παράνομη. Η παράνομη μετατροπή του χώρου σε σκουπιδότοπο είναι απαράδεκτη. Η ολιγωρία των αρμόδιων και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση επίλυσης του θέματος που απασχολεί την περιοχή εδώ και τρία χρόνια είναι ανησυχητική.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, έχουμε επικοινωνήσει με τους αρμόδιους φορείς και το Τμήμα Περιβάλλοντος ούτως ώστε να ενημερωθούμε εάν πρόκειται για αδειούχους συλλογείς−μεταφορείς αποβλήτων αλλά και για τα μέτρα που θα ληφθούν για αντιμετώπιση της κατάστασης. Αν πρόκειται για αδειούχους συλλέκτες αποβλήτων πρέπει απαραίτητα να τους αφαιρεθεί η άδεια και να επιβληθεί βαρύ πρόστιμο.

Το θέμα χρήζει άμεσης διαχείρισης. Η κατάσταση είναι τραγική και ευελπιστούμε να μην παρατηρήσουμε εκ νέου άλλες παρόμοιες παράνομες αντιπεριβαλλοντικές πρακτικές.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top