Κίνημα Οικολόγων: Καταγγέλει παράνομη απόρριψη αποβλήτων στο Γέρι - Δείτε φωτογραφίες

Κίνημα Οικολόγων: Καταγγέλει παράνομη απόρριψη αποβλήτων στο Γέρι - Δείτε φωτογραφίες

Μεγάλης έκτασης παράνομη απόρριψη άχρηστων υλικών, σκουπιδιών και μπάζων στο Γέρι καταγγέλει το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Σε ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, αναφέρεται ότι εντοπίστηκε περιοχή όπου συγκεκριμένη εταιρεία απορρίπτει συστηματικά με τη χρήση φορτηγού αυτοκινήτου απόβλητα, κλαδέματα και διάφορα υλικά.

Την ίδια στιγμή το κόμμα έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες που καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος:

 

Αυτούσια η ανακοίνωση του κόμματος:

«Για ακόμα μια φορά δεχόμαστε καταγγελίες για απόρριψη άχρηστων υλικών, σκουπιδιών και μπάζων σε περιοχή της ευρύτερης Λευκωσίας. Η καταγγελία αυτή τη φορά αφορά το Γέρι όπου εντοπίστηκε περιοχή όπου συγκεκριμένη εταιρεία (κατέχουμε τα στοιχεία) απορρίπτει συστηματικά με τη χρήση φορτηγού αυτοκινήτου απόβλητα, κλαδέματα και διάφορα υλικά.

Για ακόμα μια φορά δεχόμαστε καταγγελίες για απόρριψη άχρηστων υλικών, σκουπιδιών και μπάζων σε περιοχή της ευρύτερης Λευκωσίας. Η καταγγελία αυτή τη φορά αφορά το Γέρι όπου εντοπίστηκε περιοχή όπου συγκεκριμένη εταιρεία (κατέχουμε τα στοιχεία) απορρίπτει συστηματικά με τη χρήση φορτηγού αυτοκινήτου απόβλητα, κλαδέματα και διάφορα υλικά.

Η πρακτική αυτή είναι άκρως επικίνδυνη και παράνομη. Η παράνομη μετατροπή του χώρου σε σκουπιδότοπο είναι απαράδεκτη. Η ολιγωρία των αρμόδιων και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση επίλυσης του θέματος που απασχολεί την περιοχή εδώ και τρία χρόνια είναι ανησυχητική.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, έχουμε επικοινωνήσει με τους αρμόδιους φορείς και το Τμήμα Περιβάλλοντος ούτως ώστε να ενημερωθούμε εάν πρόκειται για αδειούχους συλλογείς−μεταφορείς αποβλήτων αλλά και για τα μέτρα που θα ληφθούν για αντιμετώπιση της κατάστασης. Αν πρόκειται για αδειούχους συλλέκτες αποβλήτων πρέπει απαραίτητα να τους αφαιρεθεί η άδεια και να επιβληθεί βαρύ πρόστιμο.

Το θέμα χρήζει άμεσης διαχείρισης. Η κατάσταση είναι τραγική και ευελπιστούμε να μην παρατηρήσουμε εκ νέου άλλες παρόμοιες παράνομες αντιπεριβαλλοντικές πρακτικές.»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σπάει τη σιωπή της η Πρώτη Κυρία για το επίμαχο βίντεο: «Δεν θα επιτρέψω να διασύρουν την οικογένειά μου» - Αποχωρεί από τον Ανεξάρτητο Φορέα

Σπάει τη σιωπή της η Πρώτη Κυρία για το επίμαχο βίντεο: «Δεν θα επιτρέψω να διασύρουν την οικογένειά μου» - Αποχωρεί από τον Ανεξάρτητο Φορέα

Σε μια εκτενή και ιδιαίτερα φορτισμένη τοποθέτηση, η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, απαντά δημόσια στις έντονες αντιδράσεις και στα όσα διακινούνται το τελευταίο διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή το επίμαχο βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE