ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μολυσμένος αέρας στο κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας - Άνοιξαν παράθυρα και δόθηκε άδεια για τηλεργασία

Μολυσμένος αέρας στο κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας - Άνοιξαν παράθυρα και δόθηκε άδεια για τηλεργασία

Μετά από έλεγχο, η διαπίστωση ότι ο αέρας εντός του εργασιακού χώρου στην Κεντρική Τράπεζα είναι μολυσμένος, έφερε αναστάτωση στους εργαζομένους.

Σύμφωνα με την Τασούλα Κυπριανίδου Λεοντίδου, Ανώτερη Λειτουργός Επιθεώρησης Εργασίας, όπως ανέφερε στην εκπομπή "Alpha Ενημέρωση", κατά καιρούς η Κεντρική Τράπεζα κάνει ελέγχους για την ποιότητα αέρα στα κτίρια της.

«Στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων που κάνει η ίδια η Τράπεζα για την ποιότητα του αέρα, έδειξαν κάποια ψηλά επίπεδα φορμαλδεΰδη...Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται οταν υπάρχουν εργασιακοί χώροι οι οποίοι δεν αερίζονται καλά άρα επιβαρύνεται η ποιότητα του αέρα», εξηγεί η κ.Λεοντίδου.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας ανταποκρίθηκε άμεσα σε επιστολή της ΕΤΥΚ, ενώ αρμόδιοι επιθεωρητές επισκέφθηκαν την Κεντρική Τράπεζα και συζήτησαν με την Επιτροπή Ασφάλειας και τη διεύθυνση του οργανισμού τρόπους επίλυσης του προβλήματος.

Μια προσωρινή λύση, η οποία και υλοποιήθηκε άμεσα σύμφωνα με την κ.Λεοντίδου, ήταν να ανοιχθούν όλα τα παράθυρα για να βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα αέρα, κάτι που επιτεύχθηκε.

Αμέσως οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι σε περίπτωση που ανησυχούν για την ασφάλεια της υγείας τους εντός του εργασιακού χώρου , θα μπορούν να εργαστούν τις επόμενες μέρες με τηλεργασία από το σπίτι τους, μέχρι να γίνε επανάληψη μετρήσεων.

Εν συνεχεία διευκρίνισε ότι τα ψηλά επίπεδα φορμαλδεΰδης βρέθηκαν κυρίως στα υπόγεια και όχι σε όλους τους χώρους του κτιρίου.

Τέλος τόνισε, ότι τα πιο πάνω πρόκειται για προσωρινά μέτρα, ενώ η Διεύθυνση του Οργανισμού της Κ.Τ έχει ήδη δρομολογήσει να προβεί σε πιο δραστικά και ουσιαστικά μέτρα για την επίλυση του προβλήματος.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top