ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχέδιο «ΚτίΖω»: Άρχισε η εκκένωση και η παράδοση κλειδιών διαμερισμάτων επικίνδυνων πολυκατοικιών – Πότε αναμένεται να κατεδαφιστούν

Σχέδιο «ΚτίΖω»: Άρχισε η εκκένωση και η παράδοση κλειδιών διαμερισμάτων επικίνδυνων πολυκατοικιών – Πότε αναμένεται να κατεδαφιστούν

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκκένωσης των διαμερισμάτων στις 23 προσφυγικές πολυκατοικίες, οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνες και θα κατεδαφιστούν σύντομα, στο πλαίσιο του Σχεδίου «ΚτίΖω».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline από το Υπουργείο Εσωτερικών, αν και αναμενόταν η εκκένωση των διαμερισμάτων να είχε ολοκληρωθεί, εντούτοις, έχουν δοθεί μερικές παρατάσεις στους ενοίκους προκειμένου να διευθετήσουν την αποχώρησή τους και να παραδώσουν τα κλειδιά των διαμερισμάτων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ.

Με βάση την ίδια ενημέρωση, στις πέντε πολυκατοικίες στον Δήμο Λατσιών οι περισσότεροι ένοικοι αποχώρησαν, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να εκκενώσουν τα διαμερίσματά τους τις επόμενες μέρες. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκκένωση και των άλλων πολυκατοικιών και η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιουλίου.

Παράλληλα με την πιο πάνω διαδικασία, το Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει την ενημέρωση των επηρεαζόμενων ενοίκων σε διαμερίσματα των άλλων 23 πολυκατοικιών, οι οποίες αναμένεται να κατεδαφιστούν σε δύο χρόνια, προκειμένου να διαφανεί το ενδιαφέρον των ενοίκων για συμμετοχή στο Σχέδιο, καθώς και ο αριθμός των πολυκατοικιών που θα πρέπει να ανεγερθούν και να γίνει έγκαιρα ο απαραίτητος προγραμματισμός. Όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα μας, η εν λόγω ενημέρωση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.

Σε ό,τι αφορά ειδικά τις 23 πολυκατοικίες που θα κατεδαφιστούν σε δύο χρόνια, όπως εξήγησε πηγή του Υπουργείου Εσωτερικών στο ThemaOnline, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Σχέδιο θα μπορούν να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους, ενώ τους δίδεται η δυνατότητα εάν το επιθυμούν να αποχωρήσουν άμεσα από τα διαμερίσματα αυτά, ασχέτως εάν η κατεδάφισή τους θα γίνει σε δύο χρόνια.

Ψάχνουν τρόπους βοήθειας όσων δεν μπορούν να συνεισφέρουν για συμμετοχή στο Σχέδιο

Όσον αφορά τους ενοίκους των 20 πολυκατοικιών που θα κατεδαφιστούν το επόμενο διάστημα, αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετοί από τους ενοίκους των πολυκατοικιών έχουν ήδη προχωρήσει σε ενοικίαση υποστατικών για να διαμείνουν, ενώ ένας αριθμός ενοίκων έχει μετακομίσει προσωρινά σε συγγενικά τους πρόσωπα ή σε εξοχικές τους κατοικίες.

Επίσης, σε δύο-τρεις περιπτώσεις, οι ένοικοι των διαμερισμάτων έχουν παραδώσει τα κλειδιά και εξέφρασαν την επιθυμία τους να μην συμμετάσχουν στο Σχέδιο, αφού θα εξεύρουν άλλη μόνιμη στέγη κι ως εκ τούτου δεν θα διεκδικήσουν διαμέρισμα στις νέες πολυκατοικίες που θα ανεγερθούν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία αξιολόγησης και κάποιων περιπτώσεων όπου οι ένοικοι διαμερισμάτων στις πολυκατοικίες που θα κατεδαφιστούν είναι αδύνατον να συνεισφέρουν το ποσό που απαιτείται για να συμμετάσχουν στο Σχέδιο, είτε γιατί είναι λήπτες του ΕΕΕ είτε λόγω άλλων δυσκολιών και αντιμετωπίζουν δυσκολίες για εξασφάλιση δανειοδότησης προκειμένου να διαφανεί με ποιο τρόπο το κράτος και δη το Υπουργείο Εσωτερικών θα μπορέσει να βοηθήσει αυτά τα άτομα.

Υπενθυμίζεται πως για το εν λόγω θέμα, ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, «θα δοθεί προτεραιότητα και θα βοηθηθούν περιπτώσεις, οι οποίες αποδεδειγμένα και κατόπιν ελέγχου φαίνεται ότι είναι χαμηλών εισοδημάτων, λήπτες του ΕΕΕ, με σοβαρά προβλήματα υγείας ή ακόμη και άτομα που είναι παθόντες πολέμου χωρίς οικογένεια ή άλλη βοήθεια, κοκ», τονίζοντας ότι «η βοήθεια θα γίνει με αξιοκρατία».

«Έχουμε επισκεφτεί όλα τα διαμερίσματα και βάσει των κριτηρίων, έχουν εντοπιστεί αυτές οι περιπτώσεις και θα επικοινωνήσουμε εμείς με αυτά τα άτομα», εξήγησε σημειώνοντας ότι «εάν περιέλθουν στην αντίληψή μας κι άλλες περιπτώσεις που μας έχουν διαφύγει στο αρχικό στάδιο, θα εξεύρουμε τρόπο για να τις καλύψουμε».

Πότε θα κατεδαφιστούν οι πολυκατοικίες

Αναφορικά με τις υπό κατεδάφιση πολυκατοικίες, η διαδικασία κατεδάφισής τους αναμένεται να αρχίσει εντός Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου.

Για τον λόγο αυτό, μέσα στις επόμενες μέρες θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για κατεδάφιση των πολυκατοικιών που βρίσκονται σε τεμάχια που θα ανεγερθούν οι νέες πολυκατοικίες, να αξιολογηθούν οι προσφορές και να γίνει κατοχύρωσή τους.

Συνεπώς, με βάση τους υπολογισμούς του Υπουργείου Εσωτερικών, η κατεδάφιση των πολυκατοικιών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Τέρμα στην ασυδοσία με Τ/κ περιουσίες, σφίγγει τα λουριά ο Ιωάννου

Σχέδιο «ΚτίΖω»: Άρχισε η εκκένωση και η παράδοση κλειδιών διαμερισμάτων επικίνδυνων πολυκατοικιών – Πότε αναμένεται να κατεδαφιστούν

Κλιματιστικό ή ανεμιστήρα; Πως να δροσιστούμε χωρίς να «τρομάξουμε» με τον λογαριασμό του ρεύματος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top