ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Στροφή» στους ταξιδιωτικούς πράκτορες κάνουν οι Κύπριοι - Γιατί πρέπει να τους επιλέγουμε

«Στροφή» στους ταξιδιωτικούς πράκτορες κάνουν οι Κύπριοι - Γιατί πρέπει να τους επιλέγουμε

Προτίμηση προς τα ταξιδιωτικά γραφεία φαίνεται έχουν οι Κύπριοι ταξιδιώτες, από την περίοδο του κορωνοϊού και μετά, δείχνοντας εμπιστοσύνη προς τις υπηρεσίες που μπορούν να τους παρέχουν, ιδίως όταν πρόκειται για ταξίδια και κρατήσεις στο εξωτερικό.

Είναι γεγονός ότι, από ένα σημείο και μετά το να κλείνεις τις διακοπές σου μόνος σου έμοιαζε σαν μια πιο εύκολη, άμεση και φθηνότερη λύση, αφού μπορούσες κάθε ώρα και στιγμή να εκμεταλλευτείς την ευκολία και την αμεσότητα που σου παρέχει τόσο το διαδίκτυο, όσο και οι διάφορες εφαρμογές και να διευθετήσεις μόνος σου το επόμενό σου ταξίδι στην τιμή που σε σύμφερε. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί ήταν αυτοί που είτε έπεσαν θύματα εξαπάτησης από εφαρμογές με ψευδείς παραστάσεις, είτε ταλαιπωρήθηκαν με ακυρώσεις τελευταίας στιγμής, από αεροπορικές εταιρίες.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού, λόγω ταξιδιωτικών οδηγιών, υγειονομικών κανονισμών, lockdown και μέτρων, είχε προκληθεί «μπαράζ» ακυρώσεων, ανεβάζοντας στο «ζενίθ» την ταλαιπωρία των ταξιδιωτών όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά ανά το παγκόσμιο.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Χάρης Παπαχαλάμπους, ανέφερε πως, «η πραγματικότητα είναι ότι, από την περίοδο του κορωνοϊού και μετά, έχει παρατηρηθεί μια αυξητική τάση ως προς τον κόσμο που απευθύνεται στα τουριστικά γραφεία, για να διευθετήσουν τις κρατήσεις τους. Ο κορωνοϊός έδωσε σε πάρα πολλή κόσμο που είτε είχαν προβλήματα με τις αεροπορικές εταιρίες, είτε με τα ξενοδοχεία, να καταλάβει ότι το να χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες κάποιου επαγγελματία, σου παρέχει αυτομάτως ένα αίσθημα ασφάλειας, διότι κατέχει εμπειρία στο αντικείμενο αυτό».

«Έχουμε δει πάρα πολλή κόσμο και εταιρίες, να κάνουν στροφή προς τους τουριστικούς πράκτορες γιατί, η αγορά υπηρεσιών που παρέχουν αυτομάτως, προσθέτει αξία στην συναλλαγή και μην ξεχνάμε ότι, εκεί που θα προκύψει πρόβλημα, μπορεί να βοηθήσει πολύ πιο επαγγελματικά και σωστά, σε σχέση με κάποιον που είναι ουσιαστικά μόνος του», τόνισε ο κ. Παπαχαλάμπους.

Κάποιος που έκανε την κράτησή του μόνος του, πρόσθεσε, «καλύπτεται μόνο από τους κανόνες της αεροπορικής εταιρίας ή από τους κανόνες που παρέχει η εφαρμογή που χρησιμοποίησε. Όμως εάν κάνει την ίδια κράτηση μέσω ταξιδιωτικού πακέτου, τότε αυτό θεωρείτε μέσω νόμου οργανωμένο πακέτο, το οποίο διέπετε από πολύ αυστηρές νομοθεσίες όσον αφορά τον διοργανωτή ταξιδιών και προσφέρει κάλυψη στον ταξιδιώτη», εξήγησε.

«Όπως αντιλαμβάνεστε, στην περίπτωση που μια αεροπορική εταιρία για παράδειγμα ακυρώσει την πτήση του πελάτη, ο ταξιδιωτικός πράκτορας συνεχίζει να φέρει ευθύνη για το ταξίδι, ειδικά εάν πρόκειται για ολοκληρωμένο πακέτο. Έτσι, με εμπειρία και επαγγελματισμό, πρέπει να προχωρήσει στα ανάλογα βήματα για να βρει τη λύση χωρίς να ταλαιπωρηθεί ο ταξιδιώτης. Είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα τώρα που επιστρέψαμε πίσω στην κανονικότητα και έχουμε την ευχέρεια να ταξιδέψουμε, να μπορούμε να το απολαύσουμε χωρίς να φοβόμαστε ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με περιπέτειες και αυτή ακριβός είναι η δουλειά ενός τουριστικού γραφείου», κατέληξε ο κ Παπαχαλάμπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top