ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

«Αυτή τη στιγμή που μιλούμε η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί και με το πρώτο φως της ημέρας θα ενεργοποιηθούν εκ νέου τα  πτητικά μέσα», ανέφερε ο κ. Χαρτσιώτης μιλώντας στο ΚΥΠΕ αργά το βράδυ του Σαββάτου, από το προωθημένο συντονιστικό κέντρο που στήθηκε στον Φαρμακά και συμπλήρωσε: «Ευελπιστούμε ότι μέχρι το μεσημέρι θα υπάρχει μια ελεγχόμενη κατάσταση».

Ο κ. Χαρτσιώτης είπε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τηρείται συνεχώς ενήμερος στο εξωτερικό όπου βρίσκεται από τους συναρμόδιους Υπουργούς, που είναι ο Υπουργοί Άμυνας, Μεταφορών και Γεωργίας.

Όπως ανέφερε, σήμερα επιχείρησαν στην περιοχή έντεκα πτητικά μέσα, ενώ τη στιγμή κατά την οποία έκανε τις δηλώσεις επιχειρούσαν 50 πυροσβεστικά οχήματα και 250 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών καθώς και εθελοντές.

«Η πυρκαγιά ήταν πάρα πολύ δύσκολη, ευτυχώς δεν είχαμε απώλειες ούτε τραυματισμούς, αλλά σημειώθηκε καταστροφή κάποιων μεμονωμένων εξοχικών κατοικιών, οι οποίες ήταν άδειες, ενώ κάποιοι άνθρωποι που βρισκόντουσαν σε κάποιες άλλες κατοικίες έχουν απομακρυνθεί», ανέφερε.

Σημείωσε δε ότι οι συνθήκες «ήταν εξαιρετικά δύσκολες και πάρα πολύ επικίνδυνες, ενώ σε κάποιο στάδιο είχε κινδυνέψει και το χωριό Λαζανιάς".

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες πως η πυρκαγιά έχει ξεκινήσει από μετασχηματιστές της ΑΗΚ, ο κ. Χαρτσιώτης είπε ότι έχει ακουστεί αυτό ως αιτία, για να προσθέσει, ωστόσο, ότι όλα  θα εξεταστούν με το πρώτο φως της ημέρας.

«Πρώτιστος στόχος τώρα είναι να κατασβεστεί η πυρκαγιά και αμέσως μετά ναι θα εξεταστούν τα αίτια. Σήμερα υπήρξαν συνολικά επτά πυρκαγιές στο νησί επιχειρούσαν εδώ όλα τα πτητικά μέσα, και τα ιορδανικά πτητικά μέσα επιχειρούσαν στη Λεμεσό», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Φωτογραφίες και βίντεο

Άννα Βίσση: Μας δείχνει στο Instagram το νέο της κούρεμα - Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία τα ξημερώματα - Εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκαν και παλιά οχήματα



Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top