ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γυναίκες στην Εθνική Φρουρά: Tι ακριβώς είναι η Εθελοντική Κατάταξη και ποιες θα αφορά

Γυναίκες στην Εθνική Φρουρά: Tι ακριβώς είναι η Εθελοντική Κατάταξη και ποιες θα αφορά

Την απόφαση της Κυβέρνηση όπως και οι γυναίκες, με τη συμπλήρωση του κύκλου φοίτησης τους στα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές, έχουν τη δυνατότητα εθελοντικής κατάταξης στην Εθνική Φρουρά, με ελάχιστη θητεία τους έξι μήνες και μέγιστη τους 14 μήνες, ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι το θέμα αυτό θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου σε λίγες μέρες.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Δρ. Πέτρος Σαββίδης, Επ. Ερευνητής στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας και πληροφοριών του Πανεπιστημίου του Μπάκιγχαμ, ανέφερε ότι είναι μια πρόταση που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια στον δημόσιο διάλογο και πρόσθεσε ότι η εξαγγελία του Προέδρου Χριστοδουλίδη είναι ένα θετικό βήμα όμως, υπό προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ότι από την εμπειρία που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία από τις γυναίκες ΣΥΟΠ, φαίνεται ότι δεν διαφέρουν καθόλου από τους άνδρες.

Επιπρόσθετα ερωτηθείς για πρακτικά ζητήματα και αν μπορεί το στράτευμα να προσαρμοστεί σε αυτή την συνθήκη, σημείωσε ότι υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τις γυναίκες ΣΥΟΠ και Εθελόντριες υπαξιωματικούς όπως, ξεχωριστές τουαλέτες, ξεχωριστά ντουζ και ξεχωριστούς θαλάμους για να διαμένουν και υπό την έννοια ότι δεν θα γίνει μια οριζόντια τοποθέτηση σε όλη την Εθνική Φρουρά διότι αυτό το ενδεχόμενο θα δημιουργήσει άλλα προβλήματα.

Καταληκτικά σημείωσε ότι ένα άλλο θέμα είναι το ωράριο των εθελοντριών και μπορεί να κανονιστεί ώστε να πηγαίνουν το βράδυ στο σπίτι της και πρόσθεσε ότι όλα εξαρτώνται από το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί, κατέληξε.

Δείτε βίντεο:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Επιτέθηκαν σε τρία άτομα και κατάφεραν να διαφύγουν - Καταζητείται ένα πρόσωπο

• Απήγαγαν 26χρονο και τον απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν - Πώς κατάφερε να αποδράσει

• Ομοφοβική επίθεση στη Λεμεσό: Ξεκίνησε λήψη καταθέσεων η Αστυνομία μετά την καταγγελία του νεαρού

• Μονή Αββακούμ: Συνέρχεται εκ νέου το Συνοδικό Δικαστήριο - Χωρίς δικηγόρο και πάλι οι μοναχοί

• Έρευνα αγοράς: Αυτά είναι τα φθηνότερα και ακριβότερα μονάρια ανά επαρχία - Σε άλλο επίπεδο η Λεμεσός - Φωτογραφίες

• H Τούνη δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της - Ποιος ο λόγος - Δείτε βίντεο



Διαβεβαιώσεις ΠτΔ για λύση-διμερείς σχέσεις στα διαπιστευτήρια πέντε Πρέσβεων

Διαβεβαιώσεις ΠτΔ για λύση-διμερείς σχέσεις στα διαπιστευτήρια πέντε Πρέσβεων

Με διαβεβαιώσεις για την ετοιμότητά του για λύση του Κυπριακού και για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων της Λευκωσίας με Γαλλία, Ολλανδία, Φινλανδία, Σερβία και Κατάρ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δέχθηκε τη Δευτέρα στο Προεδρικό τα διαπιστευτήρια των πέντε Πρέσβεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top