Όταν το τσάι γίνεται... πολυτέλεια - Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές στην Τουρκία

Όταν το τσάι γίνεται... πολυτέλεια - Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές στην Τουρκία

Το τσάι, το εθνικό ρόφημα της Τουρκίας, μετατρέπεται από καθημερινή συνήθεια σε... είδος πολυτελείας με την εκτόξευση των τιμών.

Στα καφενεία, η τιμή έχει φτάσει τις 10 λίρες (όταν δεν ξεπερνούσε τις 4-5 λίρες), ενώ σε καφετέριες κυμαίνεται από 45 έως 65 λίρες.

Στα πολυτελή ξενοδοχεία, το ίδιο ρόφημα μπορεί να κοστίζει έως και 250 λίρες.

Η τιμή αγοράς φρέσκου τσαγιού από τους παραγωγούς έχει οριστεί στις 17 λίρες ανά κιλό, αλλά στις αγορές το τσάι πωλείται σε τιμές που ξεκινούν από 230 λίρες ανά κιλό και αγγίζουν τις 300.

Η κατάσταση αυτή επηρεάζει δυσανάλογα τα χαμηλότερα εισοδήματα, για τα οποία το τσάι αποτελούσε ανέκαθεν η πιο οικονομική επιλογή.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει Χαν πριν τη συνάντηση με Ερχιουρμάν ο ΠτΔ - Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο για την Παρασκευή

Βλέπει Χαν πριν τη συνάντηση με Ερχιουρμάν ο ΠτΔ - Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο για την Παρασκευή

Με την ίδια εποικοδομητική στάση, με τη νηφαλιότητα αλλά και την πολιτική βούληση που μας χαρακτηρίζει, διατηρώντας ως μοναδικό στόχο την επανεκκίνηση της διαδικασίας ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, θα προσέλθουμε αύριο στη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει για την προσεχή Παρασκευή, σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE