Συνάντησε τον Ερντογάν στην Αγκυρα αντιπροσωπεία Χαμάς

Συνάντησε τον Ερντογάν στην Αγκυρα αντιπροσωπεία Χαμάς

Με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Χαμάς και την αντιπροσωπεία της συναντήθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Οπως αναφέρεται, αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη της Χαμάς στην Άγκυρα έπειτα από την κατάπαυση του πυρός. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο Διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικης προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, ο Προεδρικός Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς και ο Γραμματέας της προεδρίας Χασάν Ντογάν.

Στο μεταξύ, τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι οι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι στον δεύτερο γύρο ανταλλαγής αιχμαλώτων στις 25 Ιανουαρίου και απελάθηκαν στην Αίγυπτο, θα σταλούν στο Κατάρ και την Τουρκία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία συμφώνησε να πάρει προσωρινά 15 από τους 70 αιχμαλώτους που βρίσκονται στο Κάιρο. Αναφέρθηκε ότι οι υπόλοιποι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα σταλούν στο Κατάρ. Ωστόσο, ένας Άραβας διπλωμάτης που μίλησε στους Times of Israel δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και ότι μόνο μία χώρα μπορεί να επιλεγεί για να φιλοξενήσει τους απελαθέντες κρατούμενους.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αιχμές Χρίστου Ορφανίδη: «Δύο σχολές σκέψης εντός του ΔΗΚΟ, για το Κυπριακό»

Αιχμές Χρίστου Ορφανίδη: «Δύο σχολές σκέψης εντός του ΔΗΚΟ, για το Κυπριακό»

Σε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης, κάνει λόγο για δύο σχολές σκέψης εντός του ΔΗΚΟ, για το κυπριακό, οι οποίες σύμφωνα με τον βουλευτή, δημιουργήθηκαν μετά τον θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου.