Συνάντησε τον Ερντογάν στην Αγκυρα αντιπροσωπεία Χαμάς

Συνάντησε τον Ερντογάν στην Αγκυρα αντιπροσωπεία Χαμάς

Με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Χαμάς και την αντιπροσωπεία της συναντήθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Οπως αναφέρεται, αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη της Χαμάς στην Άγκυρα έπειτα από την κατάπαυση του πυρός. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο Διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικης προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, ο Προεδρικός Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς και ο Γραμματέας της προεδρίας Χασάν Ντογάν.

Στο μεταξύ, τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι οι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι στον δεύτερο γύρο ανταλλαγής αιχμαλώτων στις 25 Ιανουαρίου και απελάθηκαν στην Αίγυπτο, θα σταλούν στο Κατάρ και την Τουρκία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Τουρκία συμφώνησε να πάρει προσωρινά 15 από τους 70 αιχμαλώτους που βρίσκονται στο Κάιρο. Αναφέρθηκε ότι οι υπόλοιποι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα σταλούν στο Κατάρ. Ωστόσο, ένας Άραβας διπλωμάτης που μίλησε στους Times of Israel δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και ότι μόνο μία χώρα μπορεί να επιλεγεί για να φιλοξενήσει τους απελαθέντες κρατούμενους.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.