Προσοχή, νέα απάτη: Αυτό το μήνυμα στέλνουν για να εξαπατήσουν πολίτες - Δείτε παραδείγματα

Προσοχή, νέα απάτη: Αυτό το μήνυμα στέλνουν για να εξαπατήσουν πολίτες - Δείτε παραδείγματα

Η Αστυνομία, με ανακοίνωση της, συστήνει προσοχή στο κοινό σχετικά με νέα απάτη με μηνύματα που αφορούν στην ταχυδρομική αποστολή δεμάτων και αποσκοπούν στην κλοπή χρημάτων και προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Συγκεκριμένα, μηνύματα αποστέλνονται τηλεφωνικά και αναφέρονται στην αποστολή δεμάτων μέσω υπηρεσιών ταχυμεταφορών, μεταξύ άλλων και στην αποστολή δεμάτων από χώρες του εξωτερικού. Τα τηλεφωνικά μηνύματα περιέχουν ηλεκτρονικό σύνδεσμο – link, τον οποίο καλούνται οι πολίτες να επιλέξουν/ ακολουθήσουν, ώστε να διευθετήσουν και υπογράψουν για την ολοκλήρωση της αποστολής των δεμάτων.

Πολίτες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα, προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ΜΗΝ επιλέγουν/ ακολουθούν τους συγκεκριμένους ηλεκτρονικούς συνδέσμους, αφού υπάρχει ο κίνδυνος κλοπής χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς τους και υποκλοπής των προσωπικών στοιχείων τους.

Στις περιπτώσεις όπου πολίτες πράγματι αναμένουν την παράδοση ταχυδρομικών δεμάτων, συστήνεται όπως ελέγχουν για την πορεία των δεμάτων τους, είτε με επικοινωνία με τον πωλητή ή αποστολέα τους, είτε με επικοινωνία με την εταιρεία ταχυμεταφορών μέσω της οποίας διεκπεραιώνεται η αποστολή, νοουμένου ότι γνωρίζουν ποια είναι η εταιρεία.

Δείτε παράδειγμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε τρία λεπτά χτύπησαν τα 6,3 και τα 5,8R στην Τουρκία - Δείτε βίντεο

Αννίτα σε ρόλο… από μηχανής προέδρου στον ΔΗΣΥ-Πιέσεις σε Αβερωφ

Έξω Φρενών υποψήφιος για πρόσληψη στην Πυροσβεστική – Όσα καταγγέλει στο ThemaOnline

Προεδρία ΔΗΣΥ: Υπεβαλε επίσημα υποψηφιότητα ο Δημήτρης Δημητρίου - Βίντεο

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.