ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φωτιά στην Πάχνα: Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά με σοβαρό τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων λόγω και των ανέμων

Φωτιά στην Πάχνα: Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά με σοβαρό τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων λόγω και των ανέμων

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Επαρχία Λεμεσού, για την κατάσβεση πυρκαγιών που ξέσπασαν, η πρώτη μεταξύ των κοινοτήτων Πάχνας και Πραστείου Αυδήμου και η δεύτερη βορειοδυτικά του Λιβαδιού Ακρωτηρίου.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, η φωτιά στην περιοχή των κοινοτήτων Πάχνας και Πραστειού Αυδήμου βρίσκεται εκτός ελέγχου και καίει ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα.

Για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς πόλης και Επαρχίας Λεμεσού, δυο φορητές πυροσβεστικές μονάδες της Υπηρεσίας Θήρας, μια υδροφόρα της Επαρχιακής Διοίκησης και ένα πυροσβεστικό όχημα από την εθελοντική ομάδα Support CY.

Από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη, προσθέτει και σημειώνει ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι, που δυσκολεύουν το έργο της πυρόσβεσης.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Φωτιά στη Λεμεσό - Στη μάχη και εναέρια μέσα

Εξάλλου, οι Βρετανικές Βάσεις ανακοίνωσαν ότι φωτιά ξέσπασε βορειοδυτικά του Λιβαδιού Ακρωτηρίου, περιοχή που εμπίπτει στην κυριότητα τους.

Πυροσβεστικές δυνάμεις των Βάσεων και του Τμήματος Δασών, προσθέτουν, έχουν περικυκλώσει τη φωτιά και καταβάλλονται προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κίνδυνος για οποιεσδήποτε περιουσίες, προστίθεται.

Eνημέρωση (16:16): φορητή κινητή μονάδα πυρόσβεσης της Κοινότητα Ανώγυρας οποία επιχειρούσε στο μέρος της πυρκαγιάς παρουσίασε μηχανική βλάβη (δεν μπορούσε να εκκινήσει) με αποτέλεσμα να εμπλακεί στη πυρκαγιά και να υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Διευκρινιζεται ότι οι χειριστές τις μονάδας εγκατέλειψαν και είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ και καλά στην υγεία τους.

Ενημέρωση (17:35), συνεχίζονται οι προσπάθειες πλήρης κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Πέντε συνολικά τα εναέρια μέσα τα οποία επιχειρούν (4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο). Υποστηρίζονται οι ήδη αναφερθείσες επίγειες δυνάμεις από εθελοντικά σύνολα και αρκετές δυνάμεις της Πολιτικής Άμυνας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση (18:24): Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά με σοβαρό τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν με οριοθετήσεις και τελικές κατασβέσεις. Κατέκευσε συνολική έκταση περίπου 15 εκταρίων. Τα αίτια θα διερευνηθούν σε συνεργασία με την Ασ/μία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Περιμένεις να λάβεις επίδομα σύνταξη ή βοήθημα; Μάθε ποιες αιτήσεις εξετάζονται αυτές τις ημέρες

• Καταγγέλλουν τον Φειδία για τα «απαξιωτικά» λόγια του – Ζητούν να απολογηθεί στην κάθε μάνα, σύζυγο, αδερφό και παιδί αγνοουμένου

• Παγκύπριες: Προτιμούν το εξωτερικό οι πρωτεύσαντες – Οι πρώτες δηλώσεις τους – Δείτε βίντεο

• «Φεγγάρι του Ελαφιού»: Εντυπωσιακές εικόνες από την εντυπωσιακή Πανσέληνο Ιουλίου – Πόσο θα διαρκέσει



ΠτΔ: « Οι δηλώσεις Ερντογάν αντικατοπτρίζουν την αδυναμία Τουρκίας για τις θέσεις της»

ΠτΔ: « Οι δηλώσεις Ερντογάν αντικατοπτρίζουν την αδυναμία Τουρκίας για τις θέσεις της»

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, αντικατοπτρίζουν την αδυναμία που έχει η Τουρκία σε διεθνές επίπεδο, και όχι μόνο, για να περάσει τις απαράδεκτες θέσεις της, δήλωσε τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσερχόμενος στο Κυπριακό Μουσείο, όπου έγινε η επίσημη τελετή παράδοσης των επαναπατρισθέντων αρχαιολογικών και εκκλησιαστικών αντικειμένων από το Μόναχο, που είχαν κλαπεί και εξαχθεί παράνομα από την κατεχόμενη Κύπρο από τον αρχαιοκάπηλο Aydin Dikmen και κρατούνταν από τις Γερμανικές αρχές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top