Πρώτος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Κύπρο: Συναγερμός για τα περιστατικά

Πρώτος θάνατος από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Κύπρο: Συναγερμός για τα περιστατικά

Απεβίωσε ο πρώτος ασθενής με ιό του δυτικού Νείλου στην Κύπρο για φέτος, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο ο Παθολόγος/ Λοιμωξιολόγος Άριστος Αριστοδήμου.

Όπως επιβεβαίωσε, πρόκειται για 90χρονο με υποκείμενα νοσήματα. Ο κ. Αριστοδήμου επισήμανε ότι πρόκειται για λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος και «κάποιοι ασθενείς μπορεί να μην τα καταφέρουν».

Ο γιατρός ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης είχαν εντοπιστεί συνολικά 10 περιστατικά. Από αυτά τα εφτά είναι επιβεβαιωμένα και τα τρία πιθανά.

Από τα επιβεβαιωμένα περιστατικά, τέσσερις νοσηλεύονται.

Ερωτηθείς για τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται, ο κ. Αριστοδήμου ανέφερε ότι εξ αρχής λαμβάνονται μέτρα για κάθε κρούσμα που δηλώνεται. «Γίνεται ιχνηλάτηση, ψεκασμοί, door-to-door, για εντοπισμό και εξάλειψη εστιών και αν χρειαστεί επαναλαμβάνεται», ανέφερε.

Σημείωσε ότι η πλειονότητα των κρουσμάτων εντοπίζεται στην επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

Αντόνιο Κόστα: «Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα»

«Σε μια ενωμένη Ευρώπη, η επανένωση της Κύπρου αποτελεί βασικό ζήτημα» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, ο οποίος έγινε δεκτός το πρωί της Παρασκευής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία. Το Κυπριακό είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που θα έχει με τον κ. Κόστα για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ). Τον συνεχάρη, παράλληλα, για την πρωτοβουλία του να επισκεφθεί όλα τα κράτη μέλη.